Bedrijfsvloeren.W.Achterberg bv

Cementdekvloeren

Cementdekvloer voor particulieren en industrie

 

 

Zandcement dekvloeren

 

Zand cement dekvloeren zijn vloeren van zand die gebonden zijn door cement.

deze vloeren worden meestal toegepast in woningbouw, bedrijfsgebouwen, kantoren, garages.

 

De zandcement dekvloer bestaat uit geselecteerd zand, cement en water dat in een vloerenpomp word gebonden tot specie. De mengverhouding in combinatie met de hoeveelheid zand en cement bepaalt de druksterkte van de vloer (D).

 

* D15 word toegepast in de woningbouw.

* D20 * D30 bij kantoren en schoolgebouwen.

* D30 * D40 bij bedrijfsgebouwen en garages.

 

Kunstofvezel 

 

Wanneer de zandcement dekvloer zwevend of over vloerverwarming word aangebracht adviseren wij altijd om er kunstofvezel aan de specie toe te voegen voor een betere wapening en warmtegeleiding.

 

Droogtijd van de cementdekvloer 

 

Voor de droogtijd van de cementdekvloer kunt u als richtlijn aanhouden circa 1 week per cm dikte van de cementdekvloer met een minimale droogtijd van 28 dagen 

 

 

Droogtijdversneller 

 

In deze tijd willen de aannemers weer snel verder kunnen nadat een vloer erin gemaakt is dit kan door middel van toevoeging van droogtijdversneller dit product zorgt een reductie van de droogtijd van de cementdekvloer. Daarnaast heeft het een plastficerende en stabiliserende werking. Door de ingebouwde wapening met vezels word vermindering van plastische krimpscheuren bereikt 

Nadat het leggen van de cementdekvloer met toepassing van de droogtijdversneller is voltooid kan deze reeds na 4, 10 of 16 dagen worden belast. Het restvochtgehalte is binnen het gestelde termijn al lager dan de vereiste 2% . Hierdoor is de cementdekvloer zeer snel gereed voor bedekking . 

 

Voor informatie over bovenstaande neemt u gerust contact met ons op 

info@bedrijfsvloerenachterberg.nl tel 0653128899